Klik Sini Untuk Tambah Ilmu

Recent Post

Upload Dan Dapatkan URL Gambar Di Blog

Blog jugak boleh dijadikan hosting image korang, dimana korang tak perlu upload di photobucket atau mana2 hosting yang perlukan register sblm boleh upload gambar. Dengan blog jugak korang boleh dapatkan URL image bezanya blog cuma dpt URL sahaja, tidak boleh embed code!!!


Apabila korang sudah upload gambar dan hendak kan URL untuk gambar itu, senang saja, ikut step di bawah yerrr!!!!


Banyak cara utk dpatkan URL gambar di blog, ini adalah salah 1 daripada seribu!!! :)



  • Firstly, click lah button insert image untuk upload gmbar!!




  • Second, Pilihlah gambar yang korang nk upload dengan menekan button choose files!!
  • Sudah pilih?Klik Open





  • Bila sudah habis upload, klik selected!!
  • Klik Edit HTML
  • Cari code href=
  • Copy URL seperti yang aku highlight
  • So, itu lah URL image yang korang hendak!!!


Siap, kalau tak paham KLIK SINI utk tanya!!!


1 comment

January 28, 2012 at 4:48 PM

faham2..baru tau.. ^_^

Post a Comment