Klik Sini Untuk Tambah Ilmu

Recent Post

Autosave On Microsoft Word

Hi korang, arini aku nk bagi tips bagi mereka yang selalu gunakan Microsoft Word untuk membuat assignment atau kerja2!!!Tips ini ialah untuk korang auto save korang punya kerja, lets say kadang2 black out atau ape2 yang tidak di ingini berlaku dan time itu korang tidak sempat nk save kerja tidak pasal2 korang kena buat lagi sekali kan. So, kalau korang buat auto save, even laptop atau PC hang tak payah nk susah2 buat kerja dua kali


Kalau korang nk buat, ikut step mudah ini . . . 



  • Buka Microsoft Word anda dan klik menu.
  • Bila sudah klik menu klik option plak!!





  • Bila sudah keluar form macam dibawah ni, korang klik save tab.
  • Thick kan seperti dalam gambar dibawah!!!
  • Klik Ok.



Siap, senangkan!!!Pas ni korang tak perlu risau kalau laptop korang hang atau tiba2 black out!!!
P/s: Click Ads for some contribution