Klik Sini Untuk Tambah Ilmu

Recent Post

Tukar Font Header

Kali nie aku nk bagi tahu macam mane nk tukar FONT HEADER, font header bermaksud font macam dalam blog aku, bukan font dalam image header, kat image header tak bole nk tukar kat blog. kalau tak paham tgk image kat bawah

Image Header, tak boleh nk tukar

Font Header macam ni boleh tukar.


Maksud nye font title header blog anda ok.
Simple but Susah, Paham?
Just follow instruction ok.


Edit HTML > Ctrl+F > cari kod HEADER.
Then korang akan jumpa kod macam ni.

/* Header Format
--------------------------------------------*/


#header{width: 970px; margin: 0 auto;}


h1.title{
margin: 0;
padding: 10px 0 0 20px;
font: bold 100px "OldgateLaneOutline", Arial, Tahoma, Sans-Serif;
color: #fff;
margin: -5px 0 0 0;


Tulisan yang warna biru adalah jenis tulisan dan warna merah adalah size.
So korang boleh cari tulisan yang korang suka di microsft word, copy nama tulisan tuh dan gatikan di tulisan berwarna biru.

Senang tak?Susah? mana ada belajar yang senang, tak pe perah otak sikit.



dass alle