Klik Sini Untuk Tambah Ilmu

Recent Post

Open New Tab or New Windows

Assalamualaikum, berdasarkan tajuk di atas korang paham tak ape itu open new tab atau open new windows? Kalau korang tak paham bia aku sekolah kan korang dulu, huhuhu. Open new tab bermaksud bila korang klik button dyer automatik buka di new tab atau new windows. Contohnya korang klik button follow atau dashboard mungkin ada yang terus open new tab atau tidak. So, kat sini aku nk bagi tahu macam mana nk buat open new tab dan juga disable new tab.

Kalau nak disable korang cari kod nie " target="_blank"> dan padamkan.

Kalau nak buat open new tab korang cari link yang korang nk bukak tuh, contoh dekat button dashboard ada link macam nie http://blogger.com/home so korang paste kod di bawah di sebelah home. P/s: Depend dengan link yang korang nk buat oke.
" target="_blank"> 

Thanks, Hope you get a benefit from this info