Klik Sini Untuk Tambah Ilmu

Recent Post

Border | Cara Buat Border Dalam New Post/Entry

Hi Geng, tahu tak nk buat border dalam post?tak tahu ke?nk tahu tak? kalau tak nk tahu tak pe, just nk share ilmu. Border dalam post bermaksud macam ni.

Tulisan ini ada border.

so paham tak? nk buat tak dlm post korang? kalau nk buat ape yang perlu semasa korang nk buat new post korang tukar kan COMPOSE ke EDIT HTML. senang je kan?

Masukkan code di bawah ini ke dalam ruangan new post in Edit Html.


<div style="width:200px;height:100px;border:3px solid orange;">
AYAT ANDA.
</div>
Warna hijau adalah saiz keluasan border.
Warna cyan adalah saiz border.
Warna biru adalah jenis border.

Warna merah adalah jenis warna border, boleh masuk kan kod html.

Thanks ulls