Klik Sini Untuk Tambah Ilmu

Recent Post

Blog Skin | Add Recent Post

Assalamualaikum, kami ucap kepada semua!!
hari nie nak habaq kit tentang macam mana nk letak recent post dalam blog yang pakai blog skin/classic template!!!ikut step di bawah ni okey???!!


Template > Edit HTML > copy code dibawah dan paste di HTML code area

<div class="recent">
<div class="h1">Recent Post</div>
<script style="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/projectdigitaltomato/blogger/js/rpost-english2.js"></script>
<script style="text/javascript">var numposts = 5;var showpostdate = false;var showpostsummary = false;var numchars = 100;var standardstyling = true;</script>
<script src="http://speechless009.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=published&alt=json-in-script&callback=showrecentposts"></script></div>
<div style="position: relative; top:-10px; right: -50px; font-family:  arial,  sans-serif;color:#0000FF; font-size: 12px;" id="rpdr"><a href="http://blogeditor009.blogspot.com/" title="Get This Widget" target="_blank">Get This Widget</a></div>



Copy code ni plak dan paste kan di CSS code area!!
.recent{
border:2px solid black;
background:url(URL IMAGE); 
width: 600px;
color:#000000;
font-size: 16px;
text-decoration: underline;
margin: -10px 20px;
padding: 20px;
border-radius:10px;
}
 Preview kalau oke save, kalau tak oke lets me know K!!
Korang custom sendiri, kalau tak tahu tanya!!!

1 comment

December 21, 2013 at 12:46 AM

css code area tu mcm mne? sorry bru bljr guna blogskin.

Post a Comment