Klik Sini Untuk Tambah Ilmu

Recent Post

Blockquote | With Animation

Hi, sebelum ni ada tutorial untuk blockquote with flash tp hari ni aku nk bg tahu macam mana nk buat blockquote with animation. Berbeza flash dgn animation, kalau flash blockquote akan bertukar gmbar kalau cursor menyetuh tp untuk animation ada 1 lagi object yang akan bergerak kalau cursor menyentuh, object tuh korang boleh letah hujan ke, boleh letak icon ke, depend la. Kalau korang tak paham korang boleh tgk kat post aku dan try sentuh blockquote dgn cursor.


Kalau sudah faham terus dengan tutorial


Design > Edit HTML > cari kod blockquote atau quote sahaja dan akan jumpe seperti dalam gambar dibawah.



Copy kod dibawah dan paste kan di dalam area kotak.
blockquote:hover {
background-color: #EFFBFB;
-webkit-transition-duration: 3.5s;
background-image:url(http://i.imgur.com/BaXeq.gif?4319);
background-position: top left;
background-repeat:no-repeat; 

Kod akan jadi seperti dalam gambar di bawah.


Korang juga bole customize content dalam kod tadi.
Tulisan berwarna biru adalah background, boleh tukar dari background berwarna dan image.
Tulisan berwarna merah adalah odject yang bergerak, korang bole cari icon2 yang animation atau static dan copy URL dyer.
Tulisan berwarna hijau adalah position ending dyer. Kalau korang nk ending object di bawah sebelah kanan type kat situ bottom right.

Kalau ade pape yang korang tak paham, boleh asking me anytime i will try help you. Orite, That All, THANKS