Klik Sini Untuk Tambah Ilmu

Recent Post

Blockquote | Add Border

Pada Entry Sebelum aku just bagi tahu macam mana nak letak background pada blockquote, tapi kali ni aku ajar macam mana nk letak border. Aku nasihat kan buat tutorial INI dahulu. Kalau Korang da buat just proceed this process terus. Kalau tak nak pun tak pe.

Edit HTML > cari .post blockquote {
korang akan jumpa kod macam nie. (bagi sesiapa yang buat tutorial INI)

 .post blockquote {
background: url('http://i267.photobucket.com/albums/ii292/underground_blog/quote.gif')  

Korang copy kod dibawah ni di bawah background
Border: 2px solid #000000;
Merah : HTML Color Code
Biru : Size Ketebalan Line
Hijau : Jenis Border, ( DASHED, DOTTED )

Preview untuk melihat samada ada error atau tidak. Kalau tak de Save dan lihat hasilnya.

Contoh Blockquote With Border
Terima kasih kerana sudi datang, follow untuk dapat updated, .
COMING SOON : selepas ini entry untuk bagaimana hendak letak effect bila cursor pada block quote